David Viburnum propagation: Caring For Viburnum Davidii In The Landscape

David viburnum är en prålig vintergrön buske som visar attraktiv, glansig, blågrön löv året runt med kluster av små vita blommor på våren och metallblått bär senare under säsongen. Om detta har väckt ditt intresse, klicka här för mer information.

David Viburnum propagation: Caring For Viburnum Davidii In The Landscape

Infödda till Kina, David viburnum (Viburnum davidii) är en prålig vintergrön buske som visar attraktiv, glansig, blågrön lövverk året runt. Kluster av små vita blommor på våren ger plats för färgglada, metalliska blå bär som lockar sångfåglar till trädgården, ofta långt under vintermånaderna. Om detta har väckt ditt intresse, läs mer information om David viburnum.

Växande David Viburnum växter

David viburnum är en liten rundad buske som når höjder mellan 24 och 48 tum med bredderna cirka 12 tum mer än höjden. Busken är vintergrön i USDA-växthårdhetszoner 7 till 9, men den kan vara lövfällande i de nordliga kanterna av det området.

Att växa David viburnum-växter är inte svårt, eftersom det här är ett hårt, lågt underhåll växt utan allvarligt hot från skadedjur eller sjukdomar. Plantera minst två växter i närheten, eftersom kvinnliga växter kräver en manlig pollinator för att producera bär.

David viburnum är lätt att odla i genomsnitt, väl dränerad mark och antingen full sol eller delvis skugga. Men busken drar nytta av en plats med eftermiddagsskugga om du bor i ett klimat med varma somrar.

David Viburnum Care

Att ta hand om Viburnum davidii är inte heller involverat.

  • Vattna växten regelbundet tills den är etablerad. Från den punkten, vatten under långa perioder med varmt, torrt väder.
  • Gödsling av busken efter blommning med en gödselmedel som är formulerad för syraälskande växter. fuktig på sommaren.
  • Klipp efter behov på senvinter eller tidigt på våren.

För att sprida David viburnum, plantera frön utomhus på hösten. David viburnum-förökning kan också lätt åstadkommas genom att ta sticklingar på sommaren.

David Viburnum propagation: Caring For Viburnum Davidii In The Landscape

Är David Viburnum giftig?

Viburnum davidii-bär är milt giftiga och kan orsaka magbesvär och kräkningar när de äts i stort mängder. Annars är växten säker.

Video: How to grow David Viburnum (Viburnum davidii)

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: