Golden Mop Cypress Bush – Growing Golden Mops In The Garden

Letar du efter en liten lågväxande ständig busk som är en kontrast till konventionella gröna barrträd? Försök att odla Golden Mops falska cypressbuskar. Golden Mop cypress är en mark kramande buske som ser ut som en snören guldmoppa. Läs mer här.

Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden

Letar du efter en liten lågväxande ständig buske som är en kontrast till konventionella gröna barrträd? Försök att odla Golden Mops falska cypressbuskar (Chamaecyparis pisifera ‘Golden Mop’). Vad är falsk cypress ”Golden Mop”? Golden Mop cypress är en mark kramande busk som ser mycket ut som en snören bladmopp med en underbar accentfärg av guld, därav namnet.

Om False Cypress ’Golden Mop’

Släktet namn på Golden Mop cypress, Chamaecyparis, kommer från den grekiska ”chamai”, som betyder dvärg eller till marken, och ”kyparissos”, som betyder cypressträd. Arten, pisifera, hänvisar till det latinska ordet ’pissum’, vilket betyder ärtor och ’ferre’, vilket betyder att bära, med hänvisning till de små runda kottarna som denna barrträd producerar.

Golden Mop falsk cypress är en långsamväxande, dvärgbusk som bara växer till 0–60 meter högt och på samma avstånd under de första 10 åren. Så småningom, när trädet åldras, kan det växa upp till 1,5 fot. Denna växt kommer från familjen Cupressaceae och är härdig till USDA-zonerna 4-8.

Golden Mop buskar behåller sin vackra gyllene nyans under hela året, vilket gör dem till ett kontrasterande tillägg till trädgårdslandskapet och särskilt trevligt under vintern månader. Små kottar förekommer på sommaren på mogna buskar och mognar till en mörkbrun.

Ibland kallas japansk falsk cypress, denna speciella kultivar och andra som den kallas också tråd-blad falsk cypress på grund av tråd- som, dinglande lövverk.

Golden Mop Cypress Bush - Growing Golden Mops In The Garden

Växande gyllene moppar

Gyllene moppar falsk cypress bör odlas i ett område med full sol för att delvis skugga i de flesta genomsnittliga, väl dränerande jordar. Den föredrar fuktig, bördig jord snarare än dåligt dränerande, våt mark.

Dessa falska cypressbuskar kan odlas i massplantor, klippträdgårdar, i sluttningarna, i behållare eller som fristående provplanter i landskapet.

Håll busken fuktig, särskilt tills den är etablerad. Golden Mop falsk cypress har ingen allvarlig sjukdom eller insektsproblem. Som sagt, det är mottagligt för enbärsblidning, rotrötning och vissa insekter.

Video: How to grow Goldmop Cypress with detailed planting and care instructions

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: