Staghorn Fern Propagation – Growing Staghorn Fern Plants

Staghorn varens hebben twee verschillende soorten bladeren die samen zorgen voor een onderscheidende uitstraling. Maar wat als je je staghorn varens wilt verspreiden? Meer informatie over de verspreiding van staghorn-varens en het starten van een staghorn-varens in dit artikel.

Staghorn Fern Propagation - Growing Staghorn Fern Plants

Een staghorn-varen is een geweldige plant om in de buurt te hebben. Het is gemakkelijk om voor te zorgen en het is een fantastisch gespreksonderwerp. De staghorn-varen is een epifyt, wat betekent dat hij niet in de grond wortelt, maar in plaats daarvan zijn water en voedingsstoffen uit de afvoer van lucht en regen absorbeert. Het heeft ook twee verschillende soorten bladeren: basale bladeren die plat groeien en de plant aan een oppervlak of “mount” vastgrijpen, en bladbladeren die regenwater en organisch materiaal verzamelen. De twee soorten bladeren samen zorgen voor een onderscheidende uitstraling. Maar wat als je je staghorn varens wilt verspreiden? Blijf lezen om meer te weten te komen over de verspreiding van staghorn-varens.

Hoe een Staghorn Fern-plant te starten vanuit sporen

Er zijn een paar manieren om de verspreiding van staghorn-varens aan te pakken. In de natuur reproduceert de plant vaak van sporen. Het kweken van staghorn varens uit sporen in de tuin is mogelijk, hoewel veel tuiniers ervoor kiezen omdat het zo tijdrovend is.

Kijk in de zomer aan de onderkant van de bladbladeren om de sporen te vinden. Naarmate de zomer vordert, zouden de sporen donkerder moeten worden. Wanneer dit gebeurt, verwijder dan een varenblad of twee en doe ze in een papieren zak. Wanneer de bladeren uitdrogen, veegt u de sporen weg.

Bevochtig een kleine bak turfmos en druk de sporen in het oppervlak, zorg ervoor dat u ze niet begraaft. Bedek de container met plastic en plaats deze in een zonnig raam. Geef het water van de bodem om het vochtig te houden. Het kan 3 tot 6 maanden duren voordat de sporen ontkiemen. Binnen een jaar moet je een kleine plant hebben die kan worden getransplanteerd naar een berg.

Staghorn Fern Propagation - Growing Staghorn Fern Plants

Staghorn Fern Division

Een veel minder intensieve methode voor het vermeerderen van Staghorn varens is Staghorn varens divisie. Dit kan worden gedaan door een volledige plant in tweeën te snijden met een gekarteld mes – zolang er voldoende bladeren en wortels aan beide helften zijn, moeten ze in orde zijn.

Een minder invasieve vorm van staghorn varensdeling is de verplaatsing van “pups”. Pups zijn kleine uitlopers van de hoofdplant die relatief eenvoudig kunnen worden verwijderd en bevestigd aan een nieuwe berg. De methode is in principe hetzelfde om een ​​pup, divisie of sporentransplantatie op een nieuwe berg te starten.

Kies een boom of stuk hout waarop uw plant kan groeien. Dit wordt jouw paard. Week een massa sphagnum mos en zet het op de berg, plaats dan de varen op de top van het mos zodat de basale bladeren de berg raken. Bind de varen op zijn plaats met niet-koperdraad en na verloop van tijd zullen de bladeren over de draad groeien en de varen op zijn plaats houden.

Video: Propagate Staghorn Fern by Cutting

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: